Βιογραφικό

IMG_1806Γεννήθηκα το 1976 στην Αθήνα και έζησα στη Νέα Σμύρνη μέχρι το φθινόπωρο του 2018, οπότε μετακόμισα στη Σύρο. Σπούδασα Πολιτική Επιστήμη & Ιστορία στο Πάντειο και Ιδεολογία & Ανάλυση Λόγου στο Έσσεξ (Τίτλος διατριβής: «Η ελληνική κρίση ταυτότητας – Μελέτη πάνω στο λόγο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με τα νέα δελτία ταυτότητας»), ενώ παρακολούθησα σεμινάρια βασικών αρχών ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας (Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας – ΕΚΨ&ΨΥ) και επιμελητών εκδόσεων (ΜΙΕΤ, Α’ Κύκλος). Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης και γνωρίζω Αγγλικά, Γερμανικά και κάτι λίγα Ιταλικά.

Εργάστηκα ως επόπτης σε δομές αποασυλοποίησης της ΕΚΨ&ΨΥ και ως διοικητικός υπεύθυνος στο Κέντρο Ημέρας για Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο από το 2003 ως το 2006, ενώ στη συνέχεια προσλήφθηκα με εξετάσεις στη ΜΟΔ Α.Ε. και εργάσθηκα στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών του ΕΣΠΑ, στο Υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας.

Το 2006 ήμουν συντονιστής προεκλογικής καμπάνιας και επικοινωνίας της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη», με υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 2008 (5ο συνέδριο) εκλέχθηκα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ. Διετέλεσα Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας, επιστημονικός συνεργάτης στο Δίκτυο Μελετών & Τεκμηρίωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Επιτροπής Μελέτης Ερευνών & Δημοσκοπήσεων, συντονιστής του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ, υπεύθυνος επικοινωνίας & προεκλογικών καμπανιών σε εθνικές εκλογές (μέχρι τον Μάιο 2012) και ευρωεκλογές (μέχρι τον Μάιο 2014), ενώ από το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (2013) ήμουν συντονιστής της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού, μέχρι το καλοκαίρι του 2015 οπότε παραιτήθηκα και αποχώρησα από το κόμμα.

Στα συνέδρια του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ είχα την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την ανάλυση πρωτότυπων ποσοτικών ερευνών μεταξύ των συνέδρων, με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου και των προσωπικών συνεντεύξεων. Βασικά ευρήματα αυτών των ερευνών παρουσιάστηκαν με αρθρογραφία στον τύπο, σε συνέδρια πολιτικής επιστήμης και στον συλλογικό τόμο «Κόμματα και πολιτική στην Ελλάδα» (εκδόσεις Κριτική).

Από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο 2015 εργάστηκα στο Τμήμα Τεκμηρίωσης της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου και από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους μέχρι τον Μάρτιο 2016 ήμουν Υπεύθυνος Στατιστικών Δεδομένων και Τεκμηρίωσης στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Από τον Απρίλιο του 2016 έως τον Σεπτέμβριο του 2018 εργάστηκα στον Τομέα Υπηρεσιών Σχεδιασμού και Οργάνωσης της ΜΟΔ Α.Ε., ενώ από τον Οκτώβριο του 2018 εργάζομαι στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο.

Αρθρογραφώ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, έχω συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες πολιτικής επιστήμης και επικοινωνίας και μετέφρασα στα Ελληνικά το κλασικό βιβλίο φιλοσοφίας της γλώσσας «Πώς να κάνουμε πράγματα με τις λέξεις», του Τζ. Λ. Ώστιν (εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας).

Από το 2012 είμαι μέλος της Ανοιχτής Ιντερνετικής Πλατφόρμας Ενημέρωσης “Hackademy”, ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο radiobubble, με τις εκπομπές «Το μπαλόνι που μπιστάει» (2012-2013), «Τα νέα τζάκια» (2015-2016) και «Ιστορίες από την κηλίδα του πολιτισμού» (2013-2015 & 2016-2017).