Βιογραφικό

IMG_1806Γεννήθηκα το 1976 στην Αθήνα και ζω στη Νέα Σμύρνη. Σπούδασα Πολιτική Επιστήμη & Ιστορία στο Πάντειο και Ιδεολογία & Ανάλυση Λόγου στο Έσσεξ (Τίτλος διατριβής: «Η ελληνική κρίση ταυτότητας – Μελέτη πάνω στο λόγο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με τα νέα δελτία ταυτότητας»), ενώ παρακολούθησα σεμινάρια βασικών αρχών ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας (Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας – ΕΚΨ&ΨΥ) και επιμελητών εκδόσεων (ΜΙΕΤ, Α’ Κύκλος). Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης και γνωρίζω Αγγλικά, Γερμανικά και λίγα Ιταλικά.

Εργάστηκα ως επόπτης στις δομές αποασυλοποίησης της ΕΚΨ&ΨΥ και έστησα το Κέντρο Ημέρας για Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο, όπου εργάστηκα ως διοικητικός υπεύθυνος. Στη συνέχεια, προσλήφθηκα με εξετάσεις στη ΜΟΔ Α.Ε. και εργάσθηκα στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών του Υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, ως ελεγκτής δικαιούχων προγραμμάτων ΕΣΠΑ (Κοινωνία της Πληροφορίας κ.α.).

Το 2006 ήμουν συντονιστής προεκλογικής καμπάνιας και επικοινωνίας της δημοτικής κίνησης «Ανοιχτή Πόλη», με υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 2008 (5ο συνέδριο) εκλέχθηκα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού. Διετέλεσα Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας, επιστημονικός συνεργάτης στο Δίκτυο Μελετών & Τεκμηρίωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Επιτροπής Μελέτης Ερευνών & Δημοσκοπήσεων, συντονιστής του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ, υπεύθυνος επικοινωνίας & προεκλογικών καμπανιών σε εθνικές εκλογές (μέχρι τον Μάιο 2012) και ευρωεκλογές (μέχρι τον Μάιο 2014), ενώ από το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (2013), όπου εκλέχθηκα στην Κεντρική Επιτροπή, μέχρι το καλοκαίρι του 2015, οπότε παραιτήθηκα και αποχώρησα από το κόμμα, διετέλεσα συντονιστής της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού.

Στο 5ο (2008) και το 6ο (2010) συνέδριο του Συνασπισμού, καθώς και στο 1ο (ιδρυτικό – 2013) συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχα την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την ανάλυση πρωτότυπων ποσοτικών ερευνών μεταξύ των συνέδρων, με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου και των προσωπικών συνεντεύξεων. Βασικά ευρήματα αυτών των ερευνών παρουσιάστηκαν με αρθρογραφία στον τύπο, σε συνέδρια πολιτικής επιστήμης και στον συλλογικό τόμο «Κόμματα και πολιτική στην Ελλάδα» (εκδόσεις Κριτική).

Από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο 2015 εργάστηκα στο Τμήμα Τεκμηρίωσης της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, ενώ από τον Οκτώβριο 2015 μέχρι τον Μάρτιο 2016 εργάστηκα ως Υπεύθυνος Στατιστικών Δεδομένων και Τεκμηρίωσης στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σήμερα εργάζομαι στον Τομέα Υπηρεσιών Σχεδιασμού και Οργάνωσης της ΜΟΔ Α.Ε..

Αρθρογραφώ συστηματικά στον τύπο (από τον Οκτώβριο του 2015 στην Εφημερίδα των Συντακτών), έχω συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες πολιτικής επιστήμης και επικοινωνίας και μετέφρασα στα Ελληνικά το κλασικό βιβλίο φιλοσοφίας της γλώσσας «Πώς να κάνουμε πράγματα με τις λέξεις», του Τζ. Λ. Ώστιν (εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας).

Από το 2012 μέχρι σήμερα είμαι μέλος της Ανοιχτής Ιντερνετικής Πλατφόρμας Ενημέρωσης “Hackademy”, ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο radiobubble, με τις εκπομπές «Το μπαλόνι που μπιστάει» (2012-2013), «Ιστορίες από την κηλίδα του πολιτισμού» (2013-2015) και «Τα νέα τζάκια» (2015-2016).